9 iun. 2015

Animaniacii - Episodul 4


Animaniacii (engleză Animaniacs, sau complet Steven Spielberg Presents Animaniacs) este un serial de televiziune animat, distribuit de Warner Bros. Television și produs de Amblin Entertainment și Warner Bros. Animaniacii este al doilea serial animat produs de colaborarea lui Steven Spielberg și Warner Bros. Animation în timpul renașterii animației târziu în anii 80 și devreme în anii 90. Primul serial al studioului, Micii poznași, a fost un succes printre spectatorii tineri, și a atras un număr mare de spectatori adulți. Scriitorii și animatorii de la Animaniacii, conduși de producătorul Tom Ruegger, au folosit experiența dobândită din serialul anterior pentru a crea noi personaje animate care au fost exprimate în forma creațiilor lui Chuck Jones și Tex Avery.


Animaniacii s-a difuzat pentru prima oară pe Fox Kids din 1993 și 1995 și episoade noi au apărut mai târziu pe The WB din 1995 până în aprilie a lui 1998 ca parte a blocului Kids' WB. Serialul a avut un total de 99 de episoade și un film, intitulat Wakko's Wish. Mai târziu a fost difuzat pe Nickelodeon, Nicktoons Network și Cartoon Network în sindicare. În România serialul a avut premiera pe TVR1 iar mai încolo pe Cartoon Network dar difuzarea a fost anulată. În 2014, serialul a avut premiera pe 1 aprilie pe Boomerang dublat în limba română.

În serial este vorba despre frații Warner, Yakko, Wakko și sora lor, Dot, trei staruri de desene animate din anii 30 care au fost închiși în turnul de apă Warner Bros, până în anii 90, când au scăpat. Acum, aceștia aleargă prin întreaga lume împrăștiind propriul fel de nebunie.